Page 1 of 1

Potential Directory Issues: Synology NAS

Posted: 03 Jul 2018, 18:19
by tes2ube
Hi there,

I'm having some trouble with FileBot on my Synology. I'm using FileBot Node, and it can't seem to run any files. I don't know too much about coding, but from the error below it seem like there might be some issues:

1. FileBot might not be able to find the directory paths (though I just copy-pasted them from the directory, they definitely exist)
2. FileBot might not have the permissions to access them? If so, I don't know how to give it that executive ability
3. FileBot might not be able to find any files, though this seems the least likely. I tested by pulling the files out and putting them directly into the directory (not inside their own folder under /Filebot Tester)
4. FileBot may not be able to see the output (again, perhaps a permissions thing?)

Code: Select all

filebot -script 'fn:amc' '/home/ThousandCore/Downloads/Filebot Tester' --output '/homes/plex/TV Shows' --action duplicate -non-strict --conflict auto --lang en --def 'ut_label=tv' 'music=y' 'unsorted=y' 'subtitles=eng' 'deleteAfterExtract=y' 'seriesFormat={plex}' 'animeFormat={plex}' 'movieFormat={plex}' 'musicFormat={plex}' 'unsortedFormat={plex}' 'excludeList=.excludes' --log all --log-file '/volume1/@appstore/filebot-node/data/filebot.log'

------------------------------------------

Locking /volume1/@appstore/filebot-node/data/filebot.log
Illegal Argument: java.nio.file.NoSuchFileException: /home/ThousandCore/Downloads/Filebot Tester (/home/ThousandCore/Downloads/Filebot Tester)
Run script [fn:amc] at [Tue Jul 03 13:11:33 CDT 2018]
Parameter: ut_label = tv
Parameter: music = y
Parameter: unsorted = y
Parameter: subtitles = eng
Parameter: deleteAfterExtract = y
Parameter: seriesFormat = {plex}
Parameter: animeFormat = {plex}
Parameter: movieFormat = {plex}
Parameter: musicFormat = {plex}
Parameter: unsortedFormat = {plex}
Parameter: excludeList = .excludes
Argument[0]: File does not exist: /home/ThousandCore/Downloads/Filebot Tester

###I chopped the Readme out for brevity

Illegal usage: output folder must exist and must be a directory: /homes/plex/TV Shows
Failure (°_°)
------------------------------------------

[Process error]
Any help would be awesome, thank you!

Re: Potential Directory Issues: Synology NAS

Posted: 03 Jul 2018, 19:41
by rednoah

Code: Select all

Illegal usage: output folder must exist and must be a directory: /homes/plex/TV Shows
Is /homes/plex/TV Shows a directory that exists? If yes, then I'd look into permissions, because at least for for the filebot process it doesn't exist.

I recommend just creating a new shared folder via the DSM WebUI and then selecting that folder as output folder in FileBot. That'll ensure you're creating a normal folder with default permissions and default owner / group.

Using the plex user home for files is probably a bad idea, since you're probably running filebot as admin user, which naturally doesn't have access to the plex user home.

Re: Potential Directory Issues: Synology NAS

Posted: 03 Jul 2018, 20:23
by tes2ube
The homes/plex/TV Shows folder does exist, it's where my plex shows go.

To try what you're suggested, I created a new shared folder, put both the in and out folders in there, gave it read/write access to every user (including guest), and it's still not running. So I'm thinking that I'm probably not running filebot as an admin. How would I know? I'm not seeing anything that would let me know whether I'm running it as admin?

Re: Potential Directory Issues: Synology NAS

Posted: 04 Jul 2018, 01:46
by rednoah
FileBot Node is always running the filebot command as admin user. That use should always have access to your shares by default, so you need not mess around with permissions.

Re: Potential Directory Issues: Synology NAS

Posted: 05 Jul 2018, 14:55
by tes2ube
so if it's not an issue with the permissions, what do you think is the likely issue? It still doesn't see a folder for Filebot/In, even though I've given it access to a new folder created especially for the job? What is with this Illegal argument? Is the way that I've notated directory wrong? Is there supposed to be a "~" before the "/Filebot/In" shared folder?

Code: Select all

------------------------------------------

Locking /volume1/@appstore/filebot-node/data/filebot.log
Illegal Argument: java.nio.file.NoSuchFileException: /Filebot/In (/Filebot/In)
Run script [fn:amc] at [Thu Jul 05 09:50:56 CDT 2018]
Parameter: music = y
Parameter: unsorted = y
Parameter: subtitles = eng
Parameter: deleteAfterExtract = y
Parameter: seriesFormat = {plex}
Parameter: animeFormat = {plex}
Parameter: movieFormat = {plex}
Parameter: musicFormat = {plex}
Parameter: unsortedFormat = {plex}
Parameter: excludeList = .excludes
Argument[0]: File does not exist: /Filebot/In

----------------------------------- <README> -----------------------------------
---------------------------------- </README> -----------------------------------

Illegal usage: output folder must exist and must be a directory: /Filebot/Out
Failure (°_°)
------------------------------------------

[Process error]

Re: Potential Directory Issues: Synology NAS

Posted: 05 Jul 2018, 14:59
by tes2ube
nevermind, I figured it out! The volume wanted to see "/volume1", THEN the rest of the directory! It didn't exist because when I open File Station, it's looking at Volume1 already. Awesome, thanks for the help!