Licensing issue looking for help...

Support for Synology NAS, QNAP NAS and other Embedded Linux systems
Post Reply
BWS001
Posts: 3
Joined: 10 Feb 2014, 15:07

Licensing issue looking for help...

Post by BWS001 » 17 Jul 2018, 23:08

I bought a license and activated it yesterday...

Code: Select all

[email protected]:/volume1/@appstore/filebot/data/admin$ dir
total 44
drwxr-xr-x 7 admin users 4096 Jul 16 19:15 .
drwxrwxrwx 4 admin users 4096 Jul 13 13:00 ..
drwxr-xr-x 3 admin users 4096 Jul 12 12:55 cache
-rw-r--r-- 1 admin users    0 Mar 11 15:52 error.log
-rw-r--r-- 1 admin users 8870 Jul 17 16:05 history.xml
-rwxrwxrwx 1 admin users  647 Jul 16 18:58 license.txt
drwxr-xr-x 2 admin users 4096 Jul 12 12:56 logs
drwxr-xr-x 2 admin users 4096 Jul 12 13:11 .oracle_jre_usage
drwxr-xr-x 2 admin users 4096 Mar 11 15:52 temp
drwxr-xr-x 2 admin users 4096 Jul 16 18:58 tmp

All works fine in an SSH shell the script I run works

However, if I schedule the Script it comes back with

Code: Select all

License Error: UNREGISTERED
 ________________________________________________ 
/ Please purchase a FileBot License:             \
\ https://www.filebot.net/purchase.html#spk      /
 ------------------------------------------------ 
      \                             .       .
       \                           / `.   .' " 
        \                  .---.  <    > <    >  .---.
         \                 |    \  \ - ~ ~ - /  /    |
               _____          ..-~             ~-..-~
              |     |   \~~~\.'                    `./~~~/
             ---------   \__/                        \__/
            .'  O    \     /               /       \  " 
           (_____,    `._.'               |         }  \/~~~/
            `----.          /       }     |        /    \__/
                  `-.      |       /      |       /      `. ,~~|
                      ~-.__|      /_ - ~ ^|      /- _      `..-'   
                           |     /        |     /     ~-.     `-. _  _  _
                           |_____|        |_____|         ~ - . _ _ _ _ _>
FileBot requires a valid license. Please run `filebot --license *.psm` as user `admin` to install your FileBot license.
I have tried running as root (no dice)
I changed the permissions on the license file from 755 to 777 (no dice)

User avatar
rednoah
The Source
Posts: 16415
Joined: 16 Nov 2011, 08:59
Location: Taipei
Contact:

Re: Licensing issue looking for help...

Post by rednoah » 18 Jul 2018, 07:07

rednoah wrote:
17 Jul 2018, 12:06
SPK and QPKG packages have been updated so that a license installed as admin also work for other users. You may need to install your license as admin again once for that to work though.
The update yesterday changed how the license is installed, so it works for all users, once installed by admin once. Just install again once as admin and then it'll work for admin and all users (except maybe root because because root is special and you shouldn't run as root).


Newer revision of the SPK package install the license into this path, and expect it at this path:

Code: Select all

/volume1/@appstore/filebot/data/.license
:idea: Make sure you're using the latest revision as well. You can check with filebot -version to see the revision number.
:idea: Please read the FAQ and How to Request Help.

BWS001
Posts: 3
Joined: 10 Feb 2014, 15:07

Re: Licensing issue looking for help...

Post by BWS001 » 18 Jul 2018, 12:30

It appears to be working now... Thank You

However to get there...

Uninstall /reinstall (the package installer isn't smart enough to know there is a new release)
reinstall the license
reboot (for whatever reason my script started telling me about the libraries installed on my NAS)

Post Reply