Fortitude

Any questions? Need some help?
Post Reply
User avatar
devster
Posts: 148
Joined: 06 Jun 2017, 22:56

Fortitude

Post by devster » 29 Jan 2018, 23:09

This show was originally aired as 11 episodes. In several countries and DVDs/BluRays the first episode has been split into 2 making them 12.
TheTVDB is however only interested in the very first airing and doesn't allow changes on this format.
What's the best way to handle this kind of mismatch with FileBot?

To be complete files are currently in the following format:

Code: Select all

fortitude.s01e01-02.mp4
fortitude.s01e03.mp4
fortitude.s01e04.mp4
fortitude.s01e05.mp4
fortitude.s01e06.mp4
fortitude.s01e07.mp4
fortitude.s01e08.mp4
fortitude.s01e09.mp4
fortitude.s01e10.mp4
fortitude.s01e11.mp4
fortitude.s01e12.mp4
FileBot would rename them like so:

Code: Select all

fortitude.s01e01e02.mp4 => Fortitude - S01E01-E02 - Episode 1 & Episode 2.mp4
fortitude.s01e03.mp4 => Fortitude - S01E03 - Episode 3.mp4
fortitude.s01e04.mp4 => Fortitude - S01E04 - Episode 4.mp4
fortitude.s01e05.mp4 => Fortitude - S01E05 - Episode 5.mp4
fortitude.s01e06.mp4 => Fortitude - S01E06 - Episode 6.mp4
fortitude.s01e07.mp4 => Fortitude - S01E07 - Episode 7.mp4
fortitude.s01e08.mp4 => Fortitude - S01E08 - Episode 8.mp4
fortitude.s01e09.mp4 => Fortitude - S01E09 - Episode 9.mp4
fortitude.s01e10.mp4 => Fortitude - S01E10 - Episode 10.mp4
fortitude.s01e11.mp4 => Fortitude - S01E11 - Episode 11.mp4
fortitude.s01e12.mp4 => Fortitude - S01E01 - Episode 1.mp4
I only work in black and sometimes very, very dark grey. (Batman)

User avatar
rednoah
The Source
Posts: 14145
Joined: 16 Nov 2011, 08:59
Location: Taipei
Contact:

Re: Fortitude

Post by rednoah » 30 Jan 2018, 11:40

I'm not familiar with Fortitude, but it looks good to me on first sight:

Code: Select all

$ filebot -rename . --db TheTVDB -non-strict --action TEST
Rename episodes using [TheTVDB]
Auto-detected query: [Fortitude]
Fetching episode data for [Fortitude]
[TEST] from [fortitude.s01e01e02.mp4] to [Fortitude - 1x01 & 1x02 - Episode 1 & Episode 2.mp4]
[TEST] from [fortitude.s01e03.mp4] to [Fortitude - 1x03 - Episode 3.mp4]
Processed 2 files

So Episode 12 and Episode 1 are both Episode 1? This doesn't make sense to me:

Code: Select all

fortitude.s01e12.mp4 => Fortitude - S01E01 - Episode 1.mp4
You can always manually match any file to any episode. See Getting Started, Page 2.
:idea: Please read the FAQ and How to Request Help.

User avatar
devster
Posts: 148
Joined: 06 Jun 2017, 22:56

Re: Fortitude

Post by devster » 30 Jan 2018, 14:07

The second output is the default behavior of FileBot, which is actually working as expected, this is not a bug in any way.
However first and second episodes in the "official" release are in fact a single episode.
The "correct" mapping of the episodes, at least according to TheTVDB data, would be as follows:

Code: Select all

fortitude.s01e01e02.mp4 => Fortitude - S01E01 - Episode 1.mp4
fortitude.s01e03.mp4 => Fortitude - S01E02 - Episode 2.mp4
fortitude.s01e04.mp4 => Fortitude - S01E03 - Episode 3.mp4
fortitude.s01e05.mp4 => Fortitude - S01E04 - Episode 4.mp4
fortitude.s01e06.mp4 => Fortitude - S01E05 - Episode 5.mp4
fortitude.s01e07.mp4 => Fortitude - S01E06 - Episode 6.mp4
fortitude.s01e08.mp4 => Fortitude - S01E07 - Episode 7.mp4
fortitude.s01e09.mp4 => Fortitude - S01E08 - Episode 8.mp4
fortitude.s01e10.mp4 => Fortitude - S01E09 - Episode 9.mp4
fortitude.s01e11.mp4 => Fortitude - S01E10 - Episode 10.mp4
fortitude.s01e12.mp4 => Fortitude - S01E11 - Episode 11.mp4
I only work in black and sometimes very, very dark grey. (Batman)

User avatar
rednoah
The Source
Posts: 14145
Joined: 16 Nov 2011, 08:59
Location: Taipei
Contact:

Re: Fortitude

Post by rednoah » 30 Jan 2018, 16:38

In that case, you'll have to match files and episodes manually. Fortunately, this is no work at all if files and episodes already align naturally by file name / episode order.

Image
:idea: Please read the FAQ and How to Request Help.

User avatar
devster
Posts: 148
Joined: 06 Jun 2017, 22:56

Re: Fortitude

Post by devster » 30 Jan 2018, 18:58

Is there a quick way to do it on the CLI?
I only work in black and sometimes very, very dark grey. (Batman)

User avatar
rednoah
The Source
Posts: 14145
Joined: 16 Nov 2011, 08:59
Location: Taipei
Contact:

Re: Fortitude

Post by rednoah » 31 Jan 2018, 04:09

Yes, filebot -list -rename will do just that.
:idea: Please read the FAQ and How to Request Help.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests