Page 17 of 42
Re: Exclude Blacklist & Series-Mappings
Posted: 15 Jun 2016, 06:37
by rednoah
Shows/Movies called
Extras, Episodes, Movie, ... will and should be ignored by default.
You don't need to manually edit the filenames though, you just need to match the file with the episode/movie yourself:
https://www.youtube.com/watch?v=btNSv7AnMMw

Re: Exclude Blacklist & Series-Mappings
Posted: 28 Jun 2016, 16:20
by svaraej
Hi,
Would be wonderful if "Sport" can be excluded/blacklisted.
I was wondering why all my sport videos suddenly begun being misidentified. Then I found that an obscure hebrew documentary, "Sport (2015), had been added to themoviedb

Re: Exclude Blacklist & Series-Mappings
Posted: 30 Jun 2016, 06:21
by rednoah
Added
^Sport$ to the
query-blacklist so it'll recognize "Sport" folders as structure root folders.
Re: Conditional Structures (if-then-else)
Posted: 04 Oct 2016, 00:39
by cyberdoggy
Thanks rednoah very useful stuff there

Re: [OSX] Folder Action with Automator
Posted: 12 Oct 2016, 04:27
by Maxxodd
I get this error when I run the command in terminal:
Illegal usage: bad file arguments or ut_dir/ut_file parameters
Failure (°_°)
Re: [OSX] Folder Action with Automator
Posted: 12 Oct 2016, 05:42
by rednoah
Thanks for the post! Before a real human comes by, please make sure your report has all the following points checked:
- Include screenshots, logs or filenames (i.e. demonstrate the issue)
- Include basic information (i.e. sysinfo output)

Please read
How to Request Help and
Fix Problems, Report Bugs, Get Features
Re: Exclude Blacklist & Series-Mappings
Posted: 16 Oct 2016, 18:53
by marioporfirio
Please blacklist from search the word PUNCH in the start of filename.
Example: PUNCH_OcculticNine_-_02_FullHD
Re: Exclude Blacklist & Series-Mappings
Posted: 16 Oct 2016, 19:27
by rednoah
That would interfere with movies that start with "Punch" so I can't do that.
You'll have to pre-rename the files to remove the "Punch" part if that's an issue:
viewtopic.php?f=3&t=2072
Deluge Amc Script not working
Posted: 24 Oct 2016, 18:02
by Divc09
I've looked on the forum for hours and I have somehow managed to create a script (don't know any programming) without any issues but it does not do anything on execution. Even on testing directly through command line is says that there are no files selected for processing. I don't know how to select a file to run the script on and if I change ut_file and ut_dir to the file name and directory then the there is another error which says that there is some problem with ut_kind.
It is for deluge on windows 7.
Here is the script -
Code: Select all
filebot -script fn:amc --output "F:/not sorted" --log-file amc.log --action test --conflict override -non-strict --def deleteAfterExtract=y subtitles=en unsorted=y excludeList=amc.txt "ut_dir=%3/%2" "ut_kind=multi" "ut_title=%2" "ut_label=%L"
Here is the output on testing -
Code: Select all
Parameter: deleteAfterExtract = y
Parameter: subtitles = en
Parameter: unsorted = y
Parameter: excludeList = amc.txt
Parameter: ut_dir = %3/%2
Parameter: ut_kind = multi
Parameter: ut_title = %2
Parameter: ut_label = %L
Using excludes: F:\not sorted\amc.txt (0)
No files selected for processing
Failure (┬░_┬░)
Please help if someone knows how to get it working. I have wasted a lot of hours to get this working and cannot find how to make it work. Thanks.
Re: Deluge Amc Script not working
Posted: 24 Oct 2016, 18:16
by rednoah

If you can't manage to run the script from CMD on a few files yourself, then you will never be able to make it work with 3rd party programs. I highly recommend that you play with it in CMD first so you understand how it works before you attempt to write CMD scripts for 3rd party programs.
Divc09 wrote:
Code: Select all
Parameter: ut_dir = %3/%2
Parameter: ut_kind = multi
Parameter: ut_title = %2
Parameter: ut_label = %L

Where are these
%VARIABLES supposed to come from? As the
Deluge example is for Linux and Mac only, you'll probably need some basic
Windows CMD skills if you want to make it work.
rednoah wrote:Troubleshooting
If something is not working, first
read the Notes above, then just
run the command manually in a new console window and see what happens.
You CANNOT run the command without replacing the VARIABLES. The variables have to be replaced with actual values first.
It's always helpful to check the exact command utorrent ends up executing in the
Logger tab. It'll look something like this:
Code: Select all
[2013-03-05 20:44:24] Executing: filebot -script fn:amc --output "D:/Organized Media" --log-file amc.log --action duplicate --conflict override -non-strict --def "ut_dir=D:\Media\Avatar" "ut_file=" "ut_kind=multi" "ut_title=Avatar" "ut_label=" "ut_state=5"

Did you read the
Troubleshooting section yet? Note that the actual command-line call that is executed does not contain any kind of
%PLACEHOLDER but actual paths and values instead.
Filebot script- bad file arguments
Posted: 28 Oct 2016, 23:11
by SN23
I had a previous version of filebot installed and it worked perfectly with the script using transmission.
Script
Code: Select all
#!/bin/bash
filebot -script fn:amc --output "path to media" --log-file amc.log --action copy --conflict override -non-strict --def "ut_dir=$TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME" "ut_kind=multi" "ut_title=$TR_TORRENT_NAME"ls
And this is the output from the command line
Code: Select all
Run script [fn:amc] at [Fri Oct 28 19:09:36 EDT 2016]
Parameter: ut_dir = /
Parameter: ut_kind = multi
Parameter: ut_title = ls
Illegal usage: bad file arguments or ut_dir/ut_file parameters
Failure (°_°)
Any help would be appreciated
Re: Filebot script- bad file arguments
Posted: 29 Oct 2016, 01:25
by rednoah
You're trying to process your entire filesystem, which is most certainly not what you wanna do
(and if FileBot didn't do a sanity check before doing what you tell it to do it'd ruin your system).
rednoah wrote:Troubleshooting
If something is not working, first read the Notes above, then just run the command manually in a new console window and see what happens. You CANNOT run the command without replacing the VARIABLES. The variables have to be replaced with actual values first.
This script must be called by Transmission
(but it's not) because the
TR_* environment variables must be set
(but they aren't).
FYI:
not replying to questions is not appreciated.
Re: Q&A for n00bs
Posted: 30 Oct 2016, 04:15
by SN23
I got my script working, I had just forgotten to give the shell script the execute permission. I'm Sorry about not responding to my last post.
Notifying XBMC/Kodi
Posted: 01 Nov 2016, 12:58
by russco
Hi there,
So notifying XBMC/Kodi recently stopped working. Here's what runs when a torrent finishes:
"C:\Program Files\FileBot\filebot.launcher.exe" -script fn:amc --output "F:" --def "seriesFormat=F:/TV/{n}/{'Season '+s}/{n} - {sxe} - {t}{'.'+lang}" "movieFormat=F:/Films/{n}" --log-file amc.log --action copy --conflict override -non-strict --def music=y "ut_label=%L" "ut_state=%S" "ut_title=%N" "ut_kind=%K" "ut_file=%F" "ut_dir=%D" --def xbmc=127.0.0.1
Is it maybe because it should now be --def kodi=127.0.0.1 instead? Or should it stay as xbmc?
I tried running this from cmd and seemingly nothing happened.
Re: Notifying XBMC/Kodi
Posted: 01 Nov 2016, 13:38
by rednoah
Thanks for the post! Before a real human comes by, please make sure your report has all the following points checked:
- What are you trying to do achieve? What's not working? What have you tried so far?
- Include screenshots, logs or filenames (i.e. demonstrate the issue)
- Include basic information (i.e. sysinfo output)

Please read
How to Request Help and
Fix Problems, Report Bugs, Get Features
Re: Notifying XBMC/Kodi
Posted: 01 Nov 2016, 13:53
by russco
Here's my sysinfo:
Code: Select all
C:\Users\Russ>filebot -script fn:sysinfo
FileBot 4.7.2 (r4178)
JNA Native: 4.0.1
MediaInfo: 0.7.78
7-Zip-JBinding: 9.20
Chromaprint: 1.1.0
Extended Attributes: OK
Script Bundle: 2016-10-31 (r448)
Groovy: 2.4.7
JRE: Java(TM) SE Runtime Environment 1.8.0_91
JVM: 64-bit Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM
CPU/MEM: 8 Core / 1 GB Max Memory / 54 MB Used Memory
OS: Windows 7 (amd64)
Package: MSI
Data: C:\Users\Russ\AppData\Roaming\FileBot
Done ?(?????)?
Re: Notifying XBMC/Kodi
Posted: 01 Nov 2016, 14:06
by rednoah
The logs (i.e command-line output) would be nice.
Re: Notifying XBMC/Kodi
Posted: 01 Nov 2016, 14:11
by russco
When I paste this at the command prompt:
"C:\Program Files\FileBot\filebot.launcher.exe" -script fn:amc --output "F:" --def "seriesFormat=F:/TV/{n}/{'Season '+s}/{n} - {sxe} - {t}{'.'+lang}" "movieFormat=F:/Films/{n}" --log-file amc.log --action copy --conflict override -non-strict --def music=y "ut_label=%L" "ut_state=%S" "ut_title=%N" "ut_kind=%K" "ut_file=%F" "ut_dir=%D" --def xbmc=127.0.0.1
And hit enter, nothing happens or shows up. It just goes back to the command prompt.
Re: Notifying XBMC/Kodi
Posted: 01 Nov 2016, 16:08
by rednoah
Don't use
filebot.launcher.exe if you don't know what you're doing.
On Windows, GUI executables don't get a console. CLI executables (e.g.
filebot.exe) do.
EDIT: Read this while you're at it:
viewtopic.php?f=4&t=4239
EDIT 2: All of this will probably just result in us finding out that you didn't enable the HTTP API in Kodi settings.
Re: Notifying XBMC/Kodi
Posted: 01 Nov 2016, 17:35
by russco
Okay, here's the latest:
Code: Select all
C:\Users\Russ>"C:\Program Files\FileBot\filebot.exe" -script fn:amc --output "F:
" --def "seriesFormat=F:/TV/{n}/{'Season '+s}/{n} - {sxe} - {t}{'.'+lang}" "movi
eFormat=F:/Films/{n}" --log-file amc.log --action copy --conflict override -non-
strict --def music=y "ut_label=%L" "ut_state=%S" "ut_title=%N" "ut_kind=%K" "ut_
file=%F" "ut_dir=%D" --def xbmc=127.0.0.1
Locking C:\Users\Russ\AppData\Roaming\FileBot\logs\amc.log
Run script [fn:amc] at [Tue Nov 01 18:33:30 CET 2016]
Parameter: seriesFormat = F:/TV/{n}/{'Season '+s}/{n} - {sxe} - {t}{'.'+lang}
Parameter: movieFormat = F:/Films/{n}
Parameter: music = y
Parameter: ut_label = %L
Parameter: ut_state = %S
Parameter: ut_title = %N
Parameter: ut_kind = %K
Parameter: ut_file = %F
Parameter: ut_dir = %D
Parameter: xbmc = 127.0.0.1
Bad ut_label value: %L
Bad ut_state value: %S
Bad ut_title value: %N
Bad ut_kind value: %K
Bad ut_file value: %F
Bad ut_dir value: %D
Illegal usage: no input
Failure (┬░_┬░)
Re: Notifying XBMC/Kodi
Posted: 01 Nov 2016, 17:44
by rednoah
READ THIS LINK.
PS:
--def kodi (preferred) and
--def xbmc (for backwards compatibility) are both supported and work fine.
Re: Q&A for n00bs
Posted: 01 Nov 2016, 18:27
by rednoah
1.
The
Troubleshooting section thoroughly explains why your command is wrong how to find out what command utorrent is actually executing.
2.
rednoah wrote:Accidentally escaping arguments (filebot -rename "C:\files\" --action test)
If you want to use command-line tools, then you at least need to learn how to
use (as opposed to program) command-line tools. Please read
Cmdline and Argument Passing.
3.
Funnily enough, thanks to
--log-file amc.log you don't need any of that because FileBot has been keeping a log all along. Reading the first line of the console output will give you a hint where to find it on your particular platform:
Code: Select all
Locking C:\Users\Russ\AppData\Roaming\FileBot\logs\amc.log
Re: Q&A for n00bs
Posted: 06 Nov 2016, 05:05
by MrTee001
PLEASE HELP!!!
Cant read any more lol. Still have no luck installing filebot on my qnap ts 251. So i ssh in with putty and then am getting stuck. I can log in fine but unable to proceed further. every version of command i run to try install doesnt work. Does anyone know which version i need to install ? Also how. I am very bad with linux. All help appreciated. I have optware, entware and java installed.
Thanks in advance
Re: Q&A for n00bs
Posted: 06 Nov 2016, 06:30
by rednoah
If you're so new to the command-line that you can't even download and extract archives, then
I humbly suggest that you stick the the FileBot GUI because the filebot command-line tool requires basic command-line skills.
However, getting started is as easy as this:
Code: Select all
wget -O FileBot.zip https://app.filebot.net/download.php?type=portable
unzip FileBot.zip
./filebot.sh -version
You may want to link
filebot.sh into the
$PATH afterwards.
Re: Q&A for n00bs
Posted: 07 Nov 2016, 04:09
by MrTee001
So this happened lol.
Code: Select all
[~] # wget -O FileBot.zip https://app.filebot.net/download.php?type=portable
--2016-11-06 23:08:15-- https://app.filebot.net/download.php?type=portable
Resolving app.filebot.net (app.filebot.net)... 104.27.153.61, 104.27.152.61, 2400:cb00:2048:1::681b:993d, ...
Connecting to app.filebot.net (app.filebot.net)|104.27.153.61|:443... connected.
ERROR: cannot verify app.filebot.net's certificate, issued by ‘/C=GB/ST=Greater Manchester/L=Salford/O=COMODO CA Limited/CN=COMODO ECC Domain Validation Secure Server CA 2’:
Unable to locally verify the issuer's authority.
To connect to app.filebot.net insecurely, use `--no-check-certificate'.
[~] # unzip FileBot.zip