Non-english characters does not display right (Linux)

Any questions? Need some help?
Post Reply
bradleyrose
Posts: 1
Joined: 22 Aug 2019, 15:39

Non-english characters does not display right (Linux)

Post by bradleyrose » 22 Aug 2019, 15:41

Hello,

Wonderful program, thank you!

I am renaming some movies according to the format '{director} - {n} ({y})/{n}{" CD$pi"}' . The movies are located on a ntfs disk mounted in a headless linux box using ntfs-3g. The files are shared via samba to different windows computers in my home network. The problems I have are related to displaying "special" characters. Example:
Can someone please help me out and explain why this is so, and preferably how I can fix it? Could it be my locale settings? I am located in Norway, and have configured my headless linux box to use nb_no-latin1 so that the special norwegian characters show correctly in the shell (still not showing correctly in all programs like pico and vi, but that is just laziness). I am using turnkey torrent server (11.3-lucid-x86).

Thanks in advance for any help, it would be very much appreciated!

User avatar
rednoah
The Source
Posts: 16800
Joined: 16 Nov 2011, 08:59
Location: Taipei
Contact:

Re: Non-english characters does not display right (Linux)

Post by rednoah » 22 Aug 2019, 17:15

Please run and post the output:

Code: Select all

filebot -script fn:sysinfo

:!: UTF-8 is the de-facto standard encoding for all text on Unix. Using anything else is generally a bad idea.
:idea: Please read the FAQ and How to Request Help.

Post Reply